عزت معصومین

ساخت وبلاگ

عزت انواع گوناگونی دارد و از حیث مبدأ و مراتب  سه قسم است - عزت خداوند متعال  عزت رسول خدا (ص)- عزت مؤمنین این عزت از جهت مراتب در طول یکدیگر قرار دارد.

 

سرچشمه آن خدا و محصور در اوست و از پروردگار به رسولش و در مرتبه آخر عزت برای مؤمنین است  مرتبه اعلای عزت از آن خداست و از آن معصومین ع) مظاهر عزت اویند، امام مجتبی (ع) فرمودند:لنا العزة العلیا. عزت مراتبی دارد که متقین را از آن بهره وافری است  امام علی فرمودند:«لا عز أعز من التقوی  هیچ عزتی به مرتبه عزتی که از تقوا حاصل می‌شود نیست »در روایات - افزون بر آنچه گذشت -

 

اقسام دیگری از عزت تفسیر و تبیین شدن است  عزت اسلام  عزت دین  عزت مسلمانان  عزت دولت  و حکومت دینی  عزت فرد و جامعه  هر یک مرتبه و جایگاهی دارد و ارزش و اهمیت هر یک با توجه به جایگاهش متفاوت است و اهتمام به تثبیت و حفظ آن دستورات خاص خود را داراست عزت از حیث وجودی در خداوند ذاتی و در غیر او عرضی و اکتسابی است  خداوند صاحب عزت است و اوست که هر که او خواهد عزت عطا کند.

 

راه‌های تحصیل و کسب عزت در روایات و آموزه‌های دینی آمده است  اگر کسی به دنبال آن باشد و استحقاق یابد خداوند آن را به او عطا خواهد کرد. من اعتز بالله اعزه الله؛ هر که به خدا عزت جوید خداوند عزیزش کند.عزت از مقوله «کم  نیست که بتوان اندازه و مقدار آن را در دارنده آن اندازه‌گیری‌کرد. در مورد خداوند در قرآن آمده است  فلله العزة جمیعا؛ تمام عزت از آن خداست  یا در جایی دیگر می‌خوانیم «عزتک اعز من کل عزة .

 

و معصومین (ع) مظاهر صفات خدایند و عزت در مؤمنین بر اساس مراتب ایمانشان است  امام سجاد (ع) فرمودند:«طاعة ولاة الامر تمام العز؛ اطاعت از حاکمان الهی و رهبر مسلمانان تمام عزت است »در علم اخلاق  عزت نفس از صفات و فضایل اخلاقی به شمار می‌آید که اموری از جمله  مناعت طبع  بلند نظری  همت عالی  قناعت  عفو و گذشت  سکینه و وقار بر عزت انسان می‌افزاید.

همسفر تا بهشت...
ما را در سایت همسفر تا بهشت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akhlagh1a بازدید : 245 تاريخ : دوشنبه 19 مهر 1395 ساعت: 7:09