پیروزی در نهضت عاشورا

ساخت وبلاگ

پیروزی به معنای حقیقی  آن گاه صادق است که انسان به هدف دست یابد، ولو درظاهر قضیه به صورت شکست جلوه کند.

نهضت عاشورا، در دست یابی به هدف چنان سرعت عمل نشان داد که پس از اندک زمانی گروه توابین شکل گرفت و شعار ضد حکومتی  از گوشه و کنار جامعه اسلامی آن روز به گوش رسید.امام حسین ع) با شهادت خود و یاران باوفایش کفر یزید و ظلم و ستم حکومت اموی را بر ملا ساخت  خطبه‌های آتشین  امام سجاد(ع) و بانوی عظمت و شهامت حضرت زینب در مسجد اموی و بازار کوفه به خوبی ثابت کرد که آن چه که دستگاه تبلیغی حاکم بر آنان جلوه می‌داد، همه دروغ بود و مردم از جنایت‌های یزید آگاهی تام پیدا کردند و این مشکل ریشه دار جز در نهضت عاشورای حسینی حل‌ّ نشد.

 

الایمان بعد توکیدها»«تبّاله ! ای الزمه خسرانا و هلاکا.«ترحا»: الترح النعم جامعه بداند که عهد شکنی چه سرنوشت سیاهی را در پی دارد، در حقیقت لعن ونفرین امام حسین ع) اختصاص به دسته خاصی ندارد، بلکه نفرتی است از هر انسان بی‌وفا و کارشکن شیخ مفید؛ می‌نویسد: امام حسین ع) با دلی سوزان مقابل سپاه کوفه ایستاد وفرمود:«انی لم اتتکم حتی اتتنی کتبکم و قدمت علی‌ّ رسلکم من از پیش خود به این جا نیامدم  این شما بودید که مرا دعوت کردید و به سوی من اشخاصی را فرستادید.در این بیان  حضرت اشاره دارد که شما به طور کتبی و شفاهی با من عهد و پیمان بستید.

 

و بر اساس اصل انسانیت  نباید عهد و پیمان خود را نادیده بگیرید در مکتب عاشورایی امام ع) عهدشکنی بزرگ‌ترین گناه است پیغمبر اکرم ص) می‌فرماید:«من کان یؤمن بالله و الیوم الاخر فلیف اذا وعد؛هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، به وعده خود وفا کند».

 

این روش پیغمبر بود در دوران جوانی و قبل از بعثت مجلسی  در بحار الانوار می‌نویسد:جوانی به نام عمار با پیغمبر (ص) قرار گذاشتند که با هم گوسفندان خود را در وادی سبز و خرمی برای چرا ببرند.

 

پیغمبر(ص) قبل از عمار به آن نقطه رسید، ولی گوسفندان خود را نگه داشته و اجازه چریدن به آنها نداد. عمار می‌گوید: علتش را پرسیدم  فرمود: من با تو قرار گذاشته بودم که گوسفندان خودمان را با هم در این محل بچرانیم  بدین جهت میل نداشتم قبل از آمدن تو گوسفندانم را بچرانم پیغمبر(ص) درس وفای به عهد را در عمل به مسلمانان آموخت  حتی در قراردادهای با کفّار نیز پایبند به عهد بوده است حذیفه گوید: با رفیقم ابوطیل از مدینه بیرون آمدیم تا به پیغمبر اسلام و سپاه مسلمین در جبهه جنگ بپیوندیم  اتفاقاً به جمعی از کافران قریش برخوردیم  آنان ما را اسیر گرفته و از ما قول گرفتند که در صورت آزادی به یاری محمد(ص) نرویم و بر علیه آنها نجنگیم  ما هم این قول را دادیم و آزاد شدیم از آن جا به حضور پیغمبر(ص) رسیدیم وماجرا را نقل کردیم و اجازه خواستیم که در جنگ شرکت کنیم  فرمود: نه شما با آنها عهد وپیمان دارید و نباید آن را نادیده بگیرید.

 

شما بروید و به عهد خود وفا کنید. ما هم از خدا یاری می‌خواهیم مکتب عاشورای حسین ع) همان مکتب خاتم الانبیا را دنبال می‌کند و همان درس را می‌آموزد.

همسفر تا بهشت...
ما را در سایت همسفر تا بهشت دنبال می کنید

برچسب : پیروزی نهضت مشروطه, نویسنده : akhlagh1a بازدید : 251 تاريخ : جمعه 9 مهر 1395 ساعت: 9:57